- Recept
- Grillade morötter med bacon
- Ingegeds morotskaka
- Morotspesto
- Varm morotssallad med pinjenötter
- Finsk morotslåda
- Morotssoppa
- Morotsbollar med mandel
- Vegetarisk Paj
- Morotssnurror med ost
- Morotssoppa med ingefära
- Morotssoppa med ingefärafläsk
- Citron- och morotsmarmelad
- Morotssoppa
- Ugnsbakat Gott
- Syrlig morotssallad
- Curryfisk med goda rötter
- Morotslåda för 6 pers
- Köttfärspaj med morötter för 4 pers
- Morotskaka
- Morotsmuffins med kanel, 15 st
- Morotsbröd, 20 st
- Alla sidor
Sida 17 av 22
Curryfisk med goda rötter
Tillagningstid 20 min
Receptet för 4 portioner
2 gula lökar
1 msk olivolja
1-2 tsk curry
¾ tsk salt
½ dl finhackad persilja
600 gr sej- eller gösfilé
Rotsaksfräs:
3 morötter
1 bit kålrot, 350 gr
1 bit rotselleri, 200 gr
1 msk olivolja
½ dl mango chutney
1 dl pressad apelsin
1 tsk salt
Tillagning:
- Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och frås den mjuk i oljan. Tillsätt curryn och låt den fräsa med i 1 minut. Smaksätt med lite av saltet och tillsätt persiljan.
- Lägg fisken i en ugnsform. Skär den i bitar om filéerna är stora. Salta med resten av saltet. Fördela löken över fisken. Täck med folie och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
- Skala och strimla, tärna eller riv rotsakerna. Fräs dem i oljan i stekpanna, tills de är mjuka men har spänsten kvar. Smaksätt till sist med mango chutney, pressad apelsin och salt. Servera grönsakerna varma till fisken.
OBS: grönsaksfräset är också gott att servera till fläskfilé.