Morotssoppa med ingärsfläsk

 

För 4 personer

Tillagningstid ca 1 tim

2 stora morötter ca 200 gr

2 gula lökar

150 gr majskorn ca 2 dl

smör till stekning

6 dl kycklingbuljong

1 dl creme fraice

salt och vitpeppar

½-1 msk finriven ingefära

2 msk osaltat smör

½ dl melonkärnor

150 gr fetaost

 

Glaserat sidfläsk

350 gr kallrökt sidfläsk

½ msk olja

3 msk honung

1 msk finriven ingefära

 

  1. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg ner i en kastrull med majskornen och fräs i lite smör några minuter. Slå över buljongen och koka upp. Sjud i ca 20 minuter.
  2. Mixa soppan i blender tillsammans med creme fraice. Det får gärna vara lite bitar kvar. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt, vitpeppar och lite finriven ingefära. Runda av med 2 msk osaltat smör.
  3. Rosta melonkärnorna i torr panna tills de får lite färg. Ställ at sidan.
  4. Glaserat sidfläsk: Skär av svål och broskbitar från fläsket. Skär i mindre bitar och stek i olja i stekpannan i ca 4-5 minuter. Fläsk släpper mycket fett, men lite olja i pannan är bra , innan fettet börjat sippra ut. Häll på honungen och ingefäran när fläsket börjat få färg. Stek inte för länge då det lätt bränns av honungen. 1-2 minuter är lagom.
  5. Häll upp soppan i tallrikar, lägg ner fläsket, smula över feta ost och strössla över rostade melonkärnor.

 

 

Copyright © 2012-2013 Nyskördade Morötter. All rights reserved.
Lyckås Gård, Fjälkinge, telefon +46 (0)44 584 40.