Citron- och morotsmarmelad

 

Ca 1 liter

3 - 5 morötter ca 500 gr

2 citroner

4 dl vatten

1 kg syltsocker

 

  1. 1Skölj och skala morötterna. Riv dem fint på rivjärn elelr matberedarens rivskiva
  2. 2Borsta citronerna i varmt vatten. Riv skalet av dem. Halvera frukterna och pressa ur saften.
  3. 3Blanda morötter, citronskal, -saft och vatten i en kastrull Koka tills morötterna är mjuka , ca 10 min 
  4. Tillsätt syltsockret och koka utan lock ca 5 min. Skumma väl.
  5. Häll upp marmeladen på varma burkar och tillslut dem väl. Låt burkarna svalna upp och ner. Förvara marmeladen i kylen.

 


Copyright © 2012-2013 Nyskördade Morötter. All rights reserved.
Lyckås Gård, Fjälkinge, telefon +46 (0)44 584 40.