Article Index
Morotssnurror med ost
36 stycken bullar
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 tsk salt
1 msk honung
ca 12 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning:
ca 300 g morötter
3 gula lökar
1 msk timjan
3 msk rapsolja
2 dl hackad persilja
flingsalt
4 dl grovriven prästost
Pensling:
1 ägg
flingsalt
Ugn: 250 gr
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till kroppstemperatur och rör ut jästen i den. Tillsätt olja, salt, honung och mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 45 minuter.
Fyllning: Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morötter, lök och timjan i en stekpanna med olja i 10-15 minuter. Tillsätt persilja och smaka av med salt.
Ta upp och arbetea degen på mjölat bord. Dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en tunn kaka ca 50x30 cm. Strö stekta grönsaker och ost över. Rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i 18 bitar och lägg i mjölade bullformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite flingsalt över. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.