Article Index

 

Morotssnurror med ost

36 stycken bullar

 

Ingredienser:

50 g jäst

5 dl mjölk

3 msk rapsolja

2 tsk salt

1 msk honung

ca 12 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning:

ca 300 g morötter

3 gula lökar

1 msk timjan

3 msk rapsolja

2 dl hackad persilja

flingsalt

4 dl grovriven prästost

Pensling:

1 ägg

flingsalt

Ugn: 250 gr

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till kroppstemperatur och rör ut jästen i den. Tillsätt olja, salt,  honung och mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 45 minuter.

Fyllning: Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morötter, lök och timjan i en stekpanna med olja i 10-15 minuter. Tillsätt persilja och smaka av med salt.  

Ta upp och arbetea degen på mjölat bord. Dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en tunn kaka ca 50x30 cm. Strö stekta grönsaker och ost över. Rulla ihop från långsidan.

Skär varje rulle i 18 bitar och lägg i mjölade bullformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite flingsalt över. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Copyright © 2012-2013 Nyskördade Morötter. All rights reserved.
Lyckås Gård, Fjälkinge, telefon +46 (0)44 584 40.