Morotssoppa med ingefära

 

Ingredienser:

500 gr morötter

2 kycklingbuljongstärningar

2 stora apelsiner

1 stor vitlöksklyfta

1 msk riven ingefära

2 msk flytande honung

salt och nymald vitpeppar efter smak

 

Till servering:

Rostad flagad mandel och gärna lite hackad färsk koriander.

 

Gör så här

1. Använd en stor kastrull. Skala morötterna och dela dem i centimetertjocka bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på vatten så att det precis täcker morötterna.

2. Smula ner buljongtärningarna och koka tills morötterna blir mjuka. Mixa allt i kastullen med en mixerstav.

3. Pressa ur all saft ur apelsinerna och häll i. Pressa ner vitlöken och blanda i resten av ingredienserna. Späd med mer vatten till önskad konsisten. hetta upp och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med rostad mandel och gärna lite koriander på toppen.

 

 

Copyright © 2012-2013 Nyskördade Morötter. All rights reserved.
Lyckås Gård, Fjälkinge, telefon +46 (0)44 584 40.