Article Index
Morotssoppa med ingefära
Ingredienser:
500 gr morötter
2 kycklingbuljongstärningar
2 stora apelsiner
1 stor vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 msk flytande honung
salt och nymald vitpeppar efter smak
Till servering:
Rostad flagad mandel och gärna lite hackad färsk koriander.
Gör så här
1. Använd en stor kastrull. Skala morötterna och dela dem i centimetertjocka bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på vatten så att det precis täcker morötterna.
2. Smula ner buljongtärningarna och koka tills morötterna blir mjuka. Mixa allt i kastullen med en mixerstav.
3. Pressa ur all saft ur apelsinerna och häll i. Pressa ner vitlöken och blanda i resten av ingredienserna. Späd med mer vatten till önskad konsisten. hetta upp och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med rostad mandel och gärna lite koriander på toppen.