Article Index

Curryfisk med goda rötter

 

Tillagningstid 20 min
Receptet för 4 portioner

 

2 gula lökar
1 msk olivolja
1-2 tsk curry
¾ tsk salt
½ dl finhackad persilja
600 gr sej- eller gösfilé

 

Rotsaksfräs:

3 morötter
1 bit kålrot, 350 gr
1 bit rotselleri, 200 gr
1 msk olivolja
½ dl mango chutney
1 dl pressad apelsin
1 tsk salt

 

Tillagning:

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och frås den mjuk i oljan. Tillsätt curryn och låt den fräsa med i 1 minut. Smaksätt med lite av saltet och tillsätt persiljan.
  2. Lägg fisken i en ugnsform. Skär den i bitar om filéerna är stora. Salta med resten av saltet. Fördela löken över fisken. Täck med folie och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skala och strimla, tärna eller riv rotsakerna. Fräs dem i oljan i stekpanna, tills de är mjuka men har spänsten kvar. Smaksätt till sist med mango chutney, pressad apelsin och salt. Servera grönsakerna varma till fisken.

 

OBS: grönsaksfräset är också gott att servera till fläskfilé.

 

Copyright © 2012-2013 Nyskördade Morötter. All rights reserved.
Lyckås Gård, Fjälkinge, telefon +46 (0)44 584 40.