Article Index
Morotssoppa för fyra personer.
Tid: ca 25 minuter
400 gr nyskördade morötter
1 gul lök
1/2 purjolök
4 potatisar helst mjölig sort
1 tsk finhackad färsk timjan
2 mask olivolja
2 tärningar svampbuljong (grönsaksbuljong är också ok)
2 dl färdig tomatsås (samma som till pasta)
Till uppläggning:
1 dl strimlad purjolök.
Gör så här:
1. Hacka den gula löken grovt. Strimla purjolöken. Skala och dela potatisen i bitar. Riv morötterna.
2. Fräs båda löksorterna och potatis med olivolja och hackad timjan i en kastrull. Blanda med de rivna morötterna, tillsätt vatten, buljong i tärningsform och tomatsås
Låt koka upp och sedan sjuda i 10 minuter.
3. Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera i skålar och garnera med strimlad purjolök och grovt hackad timjan.