Article Index

 

Morotssoppa för fyra personer.

Tid: ca 25 minuter

 

400 gr  nyskördade morötter

1 gul lök

1/2 purjolök

4 potatisar helst mjölig sort

1 tsk finhackad färsk timjan

2 mask olivolja

2 tärningar svampbuljong  (grönsaksbuljong är också ok)

2 dl färdig tomatsås (samma som till pasta)

Till uppläggning:

1 dl strimlad purjolök.

Gör så här:

1. Hacka den gula löken grovt. Strimla purjolöken. Skala och dela potatisen i bitar. Riv morötterna.

2. Fräs båda löksorterna och potatis med olivolja och hackad timjan i en kastrull. Blanda med de rivna morötterna, tillsätt vatten, buljong i tärningsform och tomatsås

    Låt koka upp och sedan sjuda i 10 minuter.

3. Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera i skålar och garnera med strimlad purjolök och grovt hackad timjan.

 

Copyright © 2012-2013 Nyskördade Morötter. All rights reserved.
Lyckås Gård, Fjälkinge, telefon +46 (0)44 584 40.