Article Index
Ingegerds Morotskaka
42 bitar
200 gr smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
6 rivna morötter
Glasyr:
400 gr färskost
300 gr smör
6 dl florsocker
2 msk vanilsocker
Garnering:
Rivna morötter
1. Sätt ugnen på 175 g
2 Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och blanda ner tillsammans med det smälta smöret i äggblandningen.
3 Blanda försiktigt i de rivna morötterna. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna.
4 Glasyr: Vispa ihop färskost och rumsvarm smör fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker.
Bred glasyren över kakan och skär i rutor.
5 Vid servering: Strö på rivna morötter.