Article Index
Page 12 of 22
Morotssoppa med ingärsfläsk
För 4 personer
Tillagningstid ca 1 tim
2 stora morötter ca 200 gr
2 gula lökar
150 gr majskorn ca 2 dl
smör till stekning
6 dl kycklingbuljong
1 dl creme fraice
salt och vitpeppar
½-1 msk finriven ingefära
2 msk osaltat smör
½ dl melonkärnor
150 gr fetaost
Glaserat sidfläsk
350 gr kallrökt sidfläsk
½ msk olja
3 msk honung
1 msk finriven ingefära
- Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg ner i en kastrull med majskornen och fräs i lite smör några minuter. Slå över buljongen och koka upp. Sjud i ca 20 minuter.
- Mixa soppan i blender tillsammans med creme fraice. Det får gärna vara lite bitar kvar. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt, vitpeppar och lite finriven ingefära. Runda av med 2 msk osaltat smör.
- Rosta melonkärnorna i torr panna tills de får lite färg. Ställ at sidan.
- Glaserat sidfläsk: Skär av svål och broskbitar från fläsket. Skär i mindre bitar och stek i olja i stekpannan i ca 4-5 minuter. Fläsk släpper mycket fett, men lite olja i pannan är bra , innan fettet börjat sippra ut. Häll på honungen och ingefäran när fläsket börjat få färg. Stek inte för länge då det lätt bränns av honungen. 1-2 minuter är lagom.
- Häll upp soppan i tallrikar, lägg ner fläsket, smula över feta ost och strössla över rostade melonkärnor.