- Recept
- Grillade morötter med bacon
- Ingegeds morotskaka
- Morotspesto
- Varm morotssallad med pinjenötter
- Finsk morotslåda
- Morotssoppa
- Morotsbollar med mandel
- Vegetarisk Paj
- Morotssnurror med ost
- Morotssoppa med ingefära
- Morotssoppa med ingefärafläsk
- Citron- och morotsmarmelad
- Morotssoppa
- Ugnsbakat Gott
- Syrlig morotssallad
- Curryfisk med goda rötter
- Morotslåda för 6 pers
- Köttfärspaj med morötter för 4 pers
- Morotskaka
- Morotsmuffins med kanel, 15 st
- Morotsbröd, 20 st
- Alla sidor
Sida 15 av 22
Ungsbakat Gott
Grillade morötter med söt lök och knaprig rostad mandel.
Gott tillbehör till kött, kyckling och fisk.
För 4 personer:
8 morötter (ca 800 gr)
2 gula lökar
1 påse hel skållad sötmandel ( 50gr)
1½ tsk malen spiskummin
10 torkade aprikoser
1 kruka färsk mynta
1 citron
olivolja
salt, nymalen svartpeppar
Gör så här:
1. sätt ugnen på 225gr
2.Skala morötterna och dela dem på längden. Skala, halvera och skiva löken.
3. Lägg på en plåt och blanda med mandel, spiskummin, 2 msk olja och 2 krm peppar.
4. Tillaga i mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5. Strimla aprikoserna och blanda med morötterna. Strö över hackad mynta och pressa över citron.
6. Servera varm eller ljummen.