Ingegerds Morotskaka

42 bitar

 

200 gr smör

4 ägg

4 dl strösocker

5 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

6 rivna morötter

Glasyr:

400 gr färskost

300 gr smör

6 dl florsocker

2 msk vanilsocker

Garnering:

Rivna morötter

 

1. Sätt ugnen på 175 g

2 Smält smöret i en kastrull

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och blanda ner tillsammans med det smälta smöret i äggblandningen.

3 Blanda försiktigt i de rivna morötterna. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna.

4 Glasyr: Vispa ihop färskost och rumsvarm smör fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker.

Bred glasyren över kakan och skär i rutor.

5 Vid servering: Strö på rivna morötter.

 

Copyright © 2012-2013 Nyskördade Morötter. All rights reserved.
Lyckås Gård, Fjälkinge, telefon +46 (0)44 584 40.