- Recept
- Grillade morötter med bacon
- Ingegeds morotskaka
- Morotspesto
- Varm morotssallad med pinjenötter
- Finsk morotslåda
- Morotssoppa
- Morotsbollar med mandel
- Vegetarisk Paj
- Morotssnurror med ost
- Morotssoppa med ingefära
- Morotssoppa med ingefärafläsk
- Citron- och morotsmarmelad
- Morotssoppa
- Ugnsbakat Gott
- Syrlig morotssallad
- Curryfisk med goda rötter
- Morotslåda för 6 pers
- Köttfärspaj med morötter för 4 pers
- Morotskaka
- Morotsmuffins med kanel, 15 st
- Morotsbröd, 20 st
- Alla sidor
Sida 22 av 22
Morotsbröd, 20 st
5 dl morotjuice
2 rivna morötter
50 g margarin
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk socker
13 dl vetemjöl
Smält margarinet, häll i morotsjuicen och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en skål, häll i lite av smör- och juiceblandningen och rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av smör- och juiceblandningen tillsammans med morötterna, saltet, sockret och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar som rullas till längder som du skär ned till tio bullar vardera. Lägg på smorda plåtar och jäs under duk ca en halvtimma. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 minuter.
- << Föregående
- Nästa