- Recept
- Grillade morötter med bacon
- Ingegeds morotskaka
- Morotspesto
- Varm morotssallad med pinjenötter
- Finsk morotslåda
- Morotssoppa
- Morotsbollar med mandel
- Vegetarisk Paj
- Morotssnurror med ost
- Morotssoppa med ingefära
- Morotssoppa med ingefärafläsk
- Citron- och morotsmarmelad
- Morotssoppa
- Ugnsbakat Gott
- Syrlig morotssallad
- Curryfisk med goda rötter
- Morotslåda för 6 pers
- Köttfärspaj med morötter för 4 pers
- Morotskaka
- Morotsmuffins med kanel, 15 st
- Morotsbröd, 20 st
- Alla sidor
Vegetarisk Paj
För 4 personer
Till degen:
200 gr grahamsmjöl
125 gr smör
2 msk kallt vatten
Till fyllningen:
3 dl finrivna morötter
2 dl finriven kålrot
200 gr broccolibuketter
50 gr purjolök
250 gr riven ost
4 ägg
2 dl grädde
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljon
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1. Hackka smör och grahamsmjöl i matberedare och knåda ihop till en deg som får vila i kylen en halvtimme.
2. smöra en 26 cm pajform med löstagbar botten. Skala och riv morotter och kålrot. Se till att broccolibuketterna är små.
Finstrimla purjolöken. Blanda ost, ägg, grädde och vatten. Riv i en tärning grönsaksbuljong. Krydda med svartpeppar och timjan.
3. Kavla ut degen och lyft över till pajformen. Förgrädda i åtta minuter i ugnen på 200 grader.
Ta ut pajskalet och sänk till 175 grader. Fyll och sätt tillbaka den i ugnen i 35 minuter.
Låt den vila i minst 30 minuter så att den sätter sig.